Colorlite
КОРИГИРАНЕ НА
ДЕФИЦИТА В
ЦВЕТНОТО ЗРЕНИЕ

   Лещи за очила

Тест за далтонизъм

Лещи за очила

Информация относно дефицита в цветното зрение

Зрението е най-важният сензор за човека: 90% от цялата информация се получава от зрението, 5% от слуха, 2% чрез докосване, 2% чрез вкусовия рецептор и 1% чрез мириса.

Загубата на информация поради неадекватно цветово декодиране пречи на или забавя разбирането, увеличава времето за реакция и намалява качеството на живот 8% от мъжете и 0,5% от жените имат дефицит в цветното зрение или на информация поради неадекватно цветово декодиране пречи на или забавя разбирането, увеличава Децата с дефицит в цветното зрение рисуват червена трева или зелени покриви в градината, а в училище не могат да решават някои задачи.

Така те стават обект на подигравки и шеги, че не могат да разпознават цветните си книжки или картите и цветовете по дъската в училище.

Човешкото око може да разпознава едновременно три основни цвята. Червено, зелено и синьо. Всички останали цветове се получават чрез смесване на тези три основни цвята. Хората с дефицит в цветното зрение не разпознават по нормален начин един или повече от основните цветове, докато далтонистите виждат нюанси на сивото само (пълен далтонизъм). Според най-новата теория за цветното зрение, далтонизмът се определя като краен случай на дефицит в цветното зрение.

Коригиране на дефицита в цветното зрение

Colorlite е разработил и произвежда лещи със специално покритие, които да могат да коригират цветното зрение на индивида. Корекцията може да се приложи за всеки вид червено-зелен дефект в цветното зрение, дори и за най-тежките случаи на Протанопия (пълна загуба на възприемането на червен цвят) и Дейтеранопия (загуба на възприемането на зелен цвят).

Очилата Colorlite могат за коригират цветното зрение толкова ефективно, че клиентът да може да вижда повече цветове и нюанси, които преди изобщо не е разпознавал

Как можете да купите очила Colorlite?

Запишете си час при един от оптиците от страницата ни с контакти

  • Измерването отнема 30-45 минути. Тестът се извършва с помощта на книга за цветно зрение на Colorlite.
  • При измерването се тестват всички лещи Colorlite. Тези, които се окажат най-подходящи, ще ви дадат най-добра корекция на дефекта на цветното зрение.
  • Разполагаме с лещи с и без диоптър, както и с прогресиви.
  • Те могат да бъдат монтирани на вички видове рамки.

За допълнителна информация, моля изпратете e-мейл или позвънете на номера по-горе.